View Sidebar
Bearbeta sorgen och njut av lugnet i naturen

Bearbeta sorgen och njut av lugnet i naturen

Att få en bröstcancerdiagnos är omvälvande då många känslor kommer upp till ytan. Kanske är man både rädd och känner ovisshet inför framtiden. För att kunna bearbeta sina känslor kan det då vara bra att söka sig ut i naturen för att hämta kraft. Här berättar vi varför naturen kan upplevas som så läkande.

Ta del av naturens läkande kraft

Det kan vara lätt att känna att man bara vill stänga in sig och gråta när man fått en cancerdiagnos. Visst finns det en plats för det också, men om du orkar och vill så är det jättebra om du kan ta dig ut i naturen. Du behöver inte gå ut på en lång vandring. Det kan faktiskt räcka med att sätta dig på en sten och höra vindens sus, eller krama ett träd. Idag finns en hel del forskning som pekar på att vistelse i naturen är bra för oss. Bland annat pekar forskningen på att naturupplevelser ger ett bättre humör och reducerar stress. Det kan också vara skönt och uppiggande att unna sig nya fritidskläder som sitter bekvämt när du ska ge dig ut i skogen. Hos Garphyttan finns snygga och bekväma fritidsbyxor för både dam och herr. Ett par bra fritidsbyxor är gjorda i ett slitstarkt och följsamt material som gör att du får optimal rörelsefrihet. Fritidsbyxorna från Garphyttan är även utrustade med mängder av fickor med plats för snacks eller fina fynd som du kanske hittar ute på din promenad.

Tröstande tankar

När du befinner dig ute i naturen kan det vara bra att försöka tänka positivt. Visste du till exempel att bröstcancer är en av de sjukdomar som man studerat allra mest? Det innebär att det kommer nya behandlingar hela tiden och att chanserna för att man ska friskförklaras i framtiden är stora. Det kan också vara skönt att ta del av andras berättelser. När man får en cancerdiagnos är det lätt att känna sig ensam. Genom att ta del av andras erfarenheter kan det hela kännas lite mindre läskigt. Här hittar du en artikel där en kvinna som numera är friskförklarad berättar om sina erfarenheter av bröstcancer. Att ta med dig den typen av positiv läsning på dina strövtåg i naturen kan göra att du kommer hem med ett lättare sinne.

Var här och nu

En av naturens största styrkor är att man tvingas befinna sig här och nu när man befinner sig i den. När du måste parera rötter och grenar är det svårt att samtidigt tänka otäcka tankar om framtiden. När du rör dig utomhus ger du också din kropp de bästa förutsättningarna för att klara sjukdomen på ett bra sätt. Prova även gärna att praktisera mindfullness när du är ute på skogspromenad. Det gör att du kan fokusera ännu bättre på nuet. Ett enkelt sätt att praktisera mindfullness är till exempel att fokusera på den egna andningen. Sätt dig bekvämt på en sten eller en stubbe och följ dina andetag ut och in samtidigt som du bara låter tankarna finnas i huvudet utan att låta dem slå rot.

Kommentarer är stängda