View Sidebar
Efva Attlings design av Rosa Bandet 2017

Efva Attlings design av Rosa Bandet 2017

Efva Attling föddes år 1952 i Stockholm. Hon har under sitt vuxna liv haft flertalet olika karriärer, bland annat som modell, artist och nu på senare dar arbetar hon som formgivare. Hennes huvudfokus är att designa eleganta smycken med en modern touch. Hennes smycken har blivit mycket populära och hon har bland annat tagit emot pris som Guldknappen och Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj för sin förmåga att skapa ett starkt och trovärdigt varumärke kring sina smycken. År 2017 tillfrågades Efva Attling att designa årets Rosa Band för Cancerfonden. Rosa Bandet syftar på att samla in pengar till forskning kring bröstcancer. Efva Attling har själv erfarenhet utav sjukdomen då hon år 2012 drabbades av bröstcancer. Hon hade under denna tid ett stort stöd av familj och nära vänner. Med sin insats till Rosa Bandet vill hon väcka hopp för andra cancersjuka patienter. Hon vet hur det är att gå igenom sjukdomen och hur det är att komma ut på andra sidan, starkare.

Bröstcancer ökar i Sverige

När cancern sätter sig i bröstvävnaden så kallas den för bröstcancer. Bröstcancern är vanligast hos kvinnor, men även män kan få bröstcancer. Tyvärr är det ofta svårt att upptäcka bröstcancer hos män, därav är de ofta mer svårbehandlade. I Sverige arbetar man aktivt för att bekämpa denna sjukdom och alla kvinnor mellan 40 år -74 år kallas till mammografi. Detta innebär att fler fall av bröstcancer kan upptäckas tidigt vilket ökar chansen för att fler överlever. I och med att man kan starta en behandling så tidigt som möjligt så innebär det ofta att man får goda resultat på behandlingen. Detta är en av anledningarna till att Efva Attling kunde tillfriskna från sin bröstcancer. Då bröstcancer inte behöver ge några specifika symptom, förutom en knöl i bröstet som inte alltid är lätt att känna, så är mammografin en mycket viktig del i kampen mot bröstcancer. I Sverige har vi sett en ökning av bröstcancer på 2 procent per år och varje dag diagnostiseras 20 kvinnor med bröstcancer. Mammografin tillsammans med forskning gör att prognoserna för att överleva den cancer som är vanligast bland kvinnor, nämligen bröstcancer, hela tiden ljusnar och det finns hopp för framtiden.

Att hitta en partner

Efva Attling lever tillsammans med artisten Eva Dahlgren och de har varit gifta sedan år 2009. Det finns många därute som lever ofrivilligt ensamma. De letar efter någon att dela sitt morgonkaffe med, kanske ta en härlig weekend till Paris med eller varför inte någon att köpa ett hus och skaffa barn med. Det är dock svårare än vad många tror att träffa någon som man kan dela allt detta med. Att hitta en partner som har samma drömmar, mål och visioner som en själv kan ibland kännas som en omöjlighet. Det kan vara svårt att träffa nya människor, efter ett tag har man blivit introducerad för alla vänner och bekanta och dejterna blir färre och färre. En ny trend som många har upptäckt är nätdejting. Med nätdejting blir det lättare att träffa nya människor med samma intressen och dejting blir till något roligt igen. nätdejting för homosexuella är perfekt för den som letar efter en partner att dela livet med eller om man bara vill gå ut och ha lite roligt med nya människor.

Kommentarer är stängda