View Sidebar
Ge stöd till den som drabbas av cancer

Ge stöd till den som drabbas av cancer

Att drabbas av cancer är tungt och livsavgörande för många människor. Även de närstående kan få depressioner och må dåligt när den de älskar är svårt sjuk. Det kan vara en stor tröst och hjälp både för den som har fått cancer och för de närstående att på alla sätt som går stötta och ta hand om den drabbade.

För att den som fått cancer ska må bra går det att förbättra måendet med enkla medel, som en bukett blommor eller en god kopp kaffe. Men den som har blivit svårt sjuk kan också behöva en varm vinterjacka från Moose Knuckles för att hålla sig varm under den kalla årstiden, eller få en riktigt rolig upplevelse som att åka luftballong.

Så hittar du en fin present

Genom att utgå från de drömmar som den cancerdrabbade har kan du hitta en present som ger ett bra mentalt stöd och gör behandlingen lättare att bära. För den som är intresserad av hästar finns det möjlighet att resa på tvåtimmarstur med islandshäst i Västmanland. Den här typen av upplevelseturism blir allt mer populär, där det blir möjligt att uppleva naturen och på så vis må bättre. När du är ute och rider tillsammans med din närstående är det viktigt att vara bra klädd, och då är en varm vinterjacka från Moose Knuckles ett bra val. De är utformade för att klara svår kyla och är tillverkade i särskilt utvalda material.

Även efter en avslutad cancerbehandling kan en patient behöva stöd från de närstående. Ungefär fem procent av alla de som överlever cancerdiagnosen blir deprimerade när behandlingen är över. Upp till 100 procent av de överlevande kan också drabbas av tillståndet ”fatigue” som ger stor mental och fysisk trötthet. Detta tillstånd kan finnas kvar i sex år hos patienten. Att drabbas av cancer innebär en existentiell kris för de flesta, vilket behöver bemötas på ett bra sätt.

Rosa Bandet

En metod att stötta alla som drabbas av cancer, inte bara närstående, är genom att köpa produkter som är märkta med det rosa bandet. Under oktober månad varje år fylls handeln med produkter som har Rosa Bandet på förpackningen. En mindre andel av priset går till kampanjen Rosa Bandet som sköts av Cancerfonden. Pengarna går till svensk cancerforskning samt används för att påverka beslutsfattare och för att sprida kunskap kring cancer. Denna kampanj har sedan den startades år 2003 samlat in 949 miljoner kronor som gått till cancerforskning. Pengarna går till många olika sorters forskning och cancerformer. Det är Cancerfondens forskningsnämnd som avgör vilka av ansökningarna som kommer in som får anslag. På detta sätt får den främsta forskningen som kan göra skillnad stöd.

Kommentarer är stängda