View Sidebar
Rosa bandet 2018

Rosa bandet 2018

Rosa bandet byter skepnad varje år, med olika kända namn som står bakom den fantasifulla designen. År 2018 heter formgivaren Bea Szenfeld och är en känd svensk modedesigner. Ledordet hon fick var ”papper”, med hänvisning till den kända kollektion hon gjort med pappersdjur för ett par år sedan.

Årets design sticker ut

Bea Szenfeld har många gånger visat att hon gillar att tänka utanför boxen och gärna tar ut svängarna. Därför var det ett självklart val att även låta rosa bandet få en ny form och skepnad jämfört med tidigare år. Szenfeld har frångått den klassiska formen där bandet bildar en ögla, och lät istället bandet hänga på säkerhetsnålen likt en scarf som hänger över en galge. Även mönstret sticker ut från tidigare år, istället för ett tryckt mönster på bandet är mönstret skapat med cut out-effekt. Att ge Rosa Bandet en nytänkande design och en rejäl uppfräschning ligger helt rätt i tiden. Förhoppningsvis kan det få framtida designers att våga frångå mallen lite mer när de får det hedersfyllda uppdraget.

Miljövänlig vintagedesign

Som elvaåring kom Bea Szenfeld från Polen till Sverige, år 1983. Hon visste tidigt att det var mode hon ville syssla med i framtiden, och gick efter gymnasiet på Beckmans Designhögskola, hennes slutprojekt var så bra att hon fick stipendium från H&M, och tack vare det kunde hon snart starta sitt eget modehus.

Szenfeld har alltid haft ett stort intresse för second hand och vintage. Därför var det naturligt för henne att skapa sina kollektioner av återvunnet material och gamla plagg som hon köpte begagnade och sydde om på nytt. Tillvägagångssättet är både bra för miljön och plånboken, och Bea Szenfeld blev snabbt ett stort namn inom modevärlden.

Designat för internationella kändisar

Under 2010-talet har hon designat scen- och galakläder till många kända personer, bland andra Ola Salo, Björk och Lady Gaga, men mest uppmärksamhet har hon fått för Lady Gagas klänning, som efterfrågade kreationen efter att ha sett kollektionen på fashion week 2014. Lady Gaga valde sedan att bära den i en av sina musikvideos vilket gav en otrolig marknadsföring till kollektionen.

Ta hand om din kropp

Alla kvinnor mellan 40 – 74 år kallas till mammografi med jämna mellanrum, för att tidigt upptäcka cellförändringar och bröstcancer. Att gå på undersökningarna är jätteviktigt och kan vara livsavgörande. På samma sätt är det viktigt att gå på cellprovstagningar och till tandläkaren för att ta hand om sin kropp och hälsa. Hos Distriktstandvården kan du som bor i stockholm lista dig för att få en kallelse varje gång det är dags att göra en ny undersökning. Eftersom det är många olika läkare man ska besöka och gå på undersökningar hos är det en stor fördel och bekvämlighet att få kallelser direkt hem på mailen eller i brevlådan. På det sättet slipper man själv hålla reda på när det är dags, men riskerar ändå inte att det ska gå för lång tid mellan besöken.

Kommentarer är stängda