View Sidebar
Run mot bröstcancer

Run mot bröstcancer

Run mot bröstcancer är ett evenemang som går av stapeln i Strängnäs varje år till förmån för Bröstcancerfonden. Det består av ett mc-lopp som går runt Strängnäs kommun den andra helgen i juli årligen. Längs med körsträckan finns fem stopp eller stationer, där deltagarna får ett spelkort. Den som går i mål med bäst hand vinner. Evenemanget genererar vinst genom att varje deltagare som startar skänker minst 100 kronor, pengar som alltså går till Bröstcancerfonden.

Initiativet till Run mot bröstcancer togs av Martin Wallström och hans fru från mc-klubben No Name Mc. De bestämde sig helt enkelt för att de ville göra något för att stödja forskningen kring bröstcancer, för att hjälpa de som drabbats av sjukdomen. De arrangerade loppet för första gången år 2006, och för varje år som det har arrangerats har evenemanget vuxit sig större och större. År 2010 var loppets första riktiga rekordår, då det inte bara kom motorcyklister från Sverige utan också från Polen, Danmark och Finland för att stödja forskningen kring bröstcancer. Totalt startade runt 200 motorcyklister, som tillsammans samlade in 24 458 kronor till Bröstcancerfonden.motorcycling-368539_640

Även efter 2010 fortsatte dock loppet att växa. År 2011 trodde man att man hade slagit sitt rekord för gott, då man drog in 30 000 kronor, men året efter slog man det rekordet med marginal, då 250 motorcyklister åkte loppet och bidrog med 55 000 kronor till bröstcancerforskningen.

När man arrangerar ett evenemang som är så stort som Run mot bröstcancer är det viktigt för säkerhetens skull att alla funktionärer kan kommunicera med varandra över stora avstånd, för att snabbt kunna hjälpa till vid en olycka eller en annan incident. Då är det bästa att hyra komradio till evenemanget. Det kan man bland annat göra på Tpo.se.

Redan efter 2010 års tävling sade Martin Wallström att han var ”jättesupernöjd”, så det går bara att föreställa sig hur kan kände efter 2012 års upplaga av hans Run mot bröstcancer. Tack vare eldsjälar som Martin och hans fru fortsätter forskningen kring bröstcancer att göra framsteg, vilket gör att vi kommer närmare till att kunna rädda alla som drabbas av denna form av cancer.

Kommentarer är stängda